RUM:s teckning
i

Kristi himmelfärds dag

Torsdag 13 maj är röd dag, därför stänger växeln redan klockan 12.00 onsdag 12 maj. Kansliet och växeln håller sedan stängt torsdag 13 maj och fredag 14 maj.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

Vad är RUM?

Riksförbundet Unga Musikanter (RUM) är en ideell organisation för barn och unga som spelar instrument, sjunger eller på annat sätt utövar kultur. Med över 40000 medlemmar och 400 lokalföreningar i förbundet är RUM den tredje största organisationen för barn och unga i Sverige.

Verksamhet

Riksförbundet Unga Musikanter (RUM) bildades 1978 och är en ideell organisation som är helt partipolitiskt och religiöst obunden. Sedan RUM grundades har vi strävat efter att bidra till ett rikare kulturliv genom att skapa tillfällen då medlemmar kan träffas och musicera tillsammans. Idag består förbundet av 25 distrikt som bland annat arbetar med att anordna roliga aktiviteter, ha dialoger med politiker och myndigheter samt att stödja och utveckla våra föreningar. Några av RUM:s största engagemang är:

MusikRUM
Varje år arrangerar vi MusikRUM, Sveriges största festival för barn och unga, med närmare 3000 deltagare och 15000 besökare. Under dessa tre dagar samlas orkestrar, ensambler och andra föreningar från hela Sverige för att tävla mot varandra, inspireras i workshops och spela tillsammans med kända artister. Tidigare år har MusikRUM bland annat gästats av Alexander Rybak, Sanna Nielsen och Jon Henrik Fjällgren. Festivalen äger årligen rum i Västerås och är öppen för alla musik- och kulturintresserade barn och unga. Mer information om MusikRUM hittar du här.

Blåslandslaget
Detta är RUM:s äldsta verksamhet som genom åren haft flera tusen ungdomar som deltagit. Lanslaget är en symfonisk blåsorkester bestående av cirka 70 ungdomar från hela landet, som varje sommar träffas under två veckor för att repetera och sedan uppträda på konserter och tävlingar. Tidigare år har orkestern bland annat vunnit VM-guld i World Music Contest i Nederländerna (2017) och Svenska Mästerskapen för blåsorkestrar i Linköping (2015). Uttagningar till landslaget sker på ett flertal olika platser i Sverige. Om du vill läsa mer om blåslandslaget kan du göra det här.

Framtidens Musikpris
Som huvudarrangör anordnar RUM årligen Framtidens Musikpris, en utmärkelse i syfte att uppmärksamma de eldstjälar, entusiaster och pedagoger som möjliggör barn och ungas möjlighet till utveckling inom musik. Priset delas ut i de fyra kategorierna; bästa ungdomsinitiativ, enastående pedagogisk gärning, nyskapande innovativt projekt och möjliggörare för ungas komponerande. Läs gärna mer om Framtidens Musikpris här.

Utbildningar
Ledarskolan inom RUM finns för dig som är ung och nyfiken. Varje höst anordnar vi SPETS, en grundutbildning inom ledarskap, där man bland annat kan lära sig om ledarskap, mötesteknik och kommunikation. Förutom detta anordnar RUM ett stort antal kurser i olika instrument och typer av orkestrar över hela landet, så att alla musikanter kan vara med och vidareutvecklas. Varje år har vi fler än 100 kurser runt om i landet och som RUM-medlem får man alltid rabatt på kursavgifterna. Mer information om RUM:s utbildningar finns här.

Om Uppsaladistriktet

RUM Uppsala är den regionala distriktsorganisationen för alla RUM:s föreningar inom Uppsala län. Idag har distriktet 13 medlemsföreningar som finns i Uppsala, Enköping, Kvinsta och Håbo. Vidare har RUM Uppsala en distriktsstyrelse som ansvarar för dessa föreningar och tar regionala beslut åt RUM. Distriktets huvuduppgift är att organisera regional barn- och ungdomsverksamhet samt att fungera som en länk mellan medlemsföreningar i Uppsala län och RUM:s medlemmar i övriga delar av landet. Om du vill gå med i RUM kan du enkelt göra det under rubriken ”Bli medlem” och är du intresserad av att engagera dig i distriktetsstyrelsen är det bara att höra av sig till någon av styrelsemedlemmarna!

 

X